Currydoftande potatissoppa





Är urusel på att laga soppa, trots att det är så gott.
Gulash på burk är det närmaste jag har kommit hittills (nästan).
Nu fick jag 2 recept av en vän och har testat denna soppa.
Riktig god, blev även över t lunch innan jobbet torsdag och fredag och även 2 mindre matlådor - villket vi älskar :)


4 port.

1 gullök
1 vitlöksklyfta
8 dl grönsaksbuljong
5 medelstora potatisar
2 dl mjölk
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/4 krm cayennepeppar
1 dl creme fraiche

Hacka lök och vitlök.
Stek tillsammans med curryn i 5 minuter.
Häll på buljongen.
Skär potatisen i tunna skivor och lägg i grytan.
Låt koka i 15 minuter.
Passera soppan, häll i kryddorna, creme fraiche och mjölken.
Koka upp.

Själv använde jag ica kvarg 0,1% istället för creme fraiche och lite mald ingerfära i.
Servera gärna med en sallad och en skiva grovt bröd/knäckebröd.

Ingefära är bra mot illamående och åksjuka. Den har antiinflammatoriska egenskaper, är feberdämpande och stimulerar andningen, blodcirkulationen och hjärtat. Dessutom stimulerar ingefära aptiten och matsmältningen, och renar njurarna från gifter.
Så i med ingefära i allt. Passar bra till asiatiska maträtter, grytor och kycklingrätter.


RSS 2.0